Olimpiada Radości 2015

post z dnia Posted in OŚRODEK

Jak co roku aktywnie wzięliśmy udział w przygotowanych dla zawodników konkurencjach, ale ta Olimpiada była dla nas szczególnie emocjonująca. Zdobyliśmy aż 39 medali!!! Między innymi: pierwsze miejsce za przeciąganie liny, drugie za układanie puzzli, minigolfa, sprinter, za budowanie wieży z kartonów i sporo indywidualnie zdobytych pierwszych, drugich miejsc przez naszych sportowców- wymienia i chwali drużynę opiekun i trener Pani Ewelina Maj

W XVIII edycji Olimpiady Radości, wzięło udział ponad 160 niepełnosprawnych z Rudy Śląskiej oraz śląskich miast. Tegoroczna Olimpiada Radości to dwudniowe święto sportowe (27 i 28 maja), w którym ponad 160 niepełnosprawnych startuje w 13 konkurencjach rekreacyjnych oraz drużynowych. Przed oficjalnym rozpoczęciem igrzysk, nastąpiło uroczyste zawieszenie flagi oraz zapalenie znicza olimpijskiego, który zagrzewał uczestników do walki.

Wszystkim Uczestnikom Olimpiady serdecznie gratulujemy a organizatorom dziękujemy za chwile pełne radości i sportowej rywalizacji.