W Domu Pomocy Społecznej prężnie działa terapia zajęciowa prowadzona dla mieszkańców, dostosowana do indywidualnych umiejętności i potrzeb.

Rodzaje rehabilitacji:

Świadczone usługi z zakresu fizjoterapii wykonuje się w zależności od wskazań. Dostosowane są do możliwości fizycznych i zdrowotnych mieszkańców.

Zabiegi rehabilitacyjne przeprowadzane są:

1. ze względu na miejsce,
  2. ze względu na formę,
  3. ze względu na aktywność rehabilitowanego.

Prowadzimy też zajęcia i imprezy o charakterze rekreacyjno – sportowym (tenis stołowy, koszykówka, wycieczki rowerowe, wyjścia na pływalnię, korzystanie z siłowni. W miarę możliwości organizowane są również turnusy rehabilitacyjne.

Posiadamy także sprzęt rehabilitacyjny potrzebny do codziennych zajęć: balkoniki, chodziki, stół do ćwiczeń oporowych kończyn górnych, lampa Sollux, kule łokciowe, pionier Dynamico, hantle, ciężarki, sztanga, poręcze do nauki chodzenia, materace i drabinki gimnastyczne, atlas, rowerek eliptyczny, stepper, rowerki rehabilitacyjne stacjonarne, bieżnia, krążki rehabilitacyjne.

ARTETERAPIA

Hipoterapia

Kosmetyczny

Kulinarny